Moksi éénpansgerecht

Moksi eenpansgerecht

Geïnspireerd door de Surinaamse en Spaanse keuken en kan je enorm veel tijd besparen in de keuken omdat het een eenpansgerecht is.Het bestaat uit ingrediënten die vrijwel in alle buurt supers te verkrijgen zijn en ook nog eens korte bereidings-tijd hebben. Je kan enorm variëren om een smakelijke maaltijd te creëren wat ook nog voldoet aan alle macro’s en met een simpele upgrade ook aan je dagelijkse micro’s.

De Moks’Alesi (Moksi alesi) en de bekende Spaanse Paella allen met een rijke historie hebben naast de gele kleur van de kruiden meer met elkaar gemeen volgens diverse bronnen.

De Moksi alesi (letterlijk vertaald gemengd met rijst) kan je op vele bereiden om tot een volwaardige maaltijd te komen. Ik varieer zelf vaak met groenten, gevogelte , vlees, granen, peulen, gezonde vetten, verse of gedroogde kruiden.

Waar volgens bronnen de afrikanen in Suriname op een creatieve manier tot de Moksi zijn gekomen hebben de Noord Afrikaanse moren omstreeks de 8e eeuw in Spanje een aanzienlijk aandeel in een soort gelijke eenpansgerecht, beter bekend als Paella wat tegenwoordig een typisch Spaans gerecht is. De ingrediënten die hier niet in mogen ontbreken zijn de erwten, paprika en de zeevruchten.

Njan switi, buen apetito

So “KIS your food Keep It Simpel.

Benodigdheden

1 paksoi
500 gram zalmsnippers
1 pak biologische pasta
1 groene paprika
1 rode paprika
1 pot biologische mais
1 pot kidneybonen

2 tenen knoflook
1 kleine ui
1 thee lepel biologische kurkuma en/of 3 stijlen saffraan
Biologische strooikruiden gist en additief vrij
snufje grof zeezout

1 grote pan

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens bereidingsvoorschriften op de verpakking. Snij in de tussentijd je groentes en kruiden naar wens. Paprika in blokjes en bij dit recept de paksoi alleen het bladgroen. De stam die gebruik ik voor een volgende maaltijd samen met een gebakken ei. Laat ook je bonen en je mais uitlekken.

Giet je pasta over in een zeef en laat deze uitlekken. Was je pan in de tussentijd af en goed afdrogen om je pan weer te gebruiken. Verhit wat biologische ontgeurde kokosolie in je pan. En roerbak je zalmsnippers samen met je ui en knoflook. Hou het goed in beweging. zodra je zalm verkleurd giet je de pasta over in de pan daarna is het tijd om je maaltijd in te kleuren met kurkuma, mais en de paprika’s.Halveer je bereidingstemperatuur. Om de smaak te versterken kan je wat Biologische strooikruiden die vrij zijn van gist en additieven gebruiken bij dit recept blijf proeven tijdens het bereiden van een maaltijd dit scheelt een hoop. Tot slot je bonen verspreiden en rustig roeren om te voorkomen dat de bonen niet te zacht worden en hun structuur behouden.

Als micro’s en spoor elementen  boost, garneren met Nori zeewier snippers.

bereidingstijd 25 min.

Trainings upgrade

Om de voedingswaarde een extra boost te geven kan je je zalm stomen en de gewenste hoeveelheid eiwitten per persoon afwegen deze kan je garneren met zwarte komijnzaad en wat pompoenpitten.

 

Ik Karim Langelaar heb veel baat gehad bij mijn dieet van FACTOR6, ik ben bezig met gewicht afdoen voor mijn eerste kickboks wedstrijd en sinds ik (Mei 2017) 3 maanden geleden ben begonnen ben ik inmiddels al 12 kg kwijtgeraakt. dit in combinatie met mijn activiteiten, Fitness en voedingsschema.

Karim Langelaarsporter

Artrose direct de das om!
Soms is het fijn om niet zo 1, 2, 3 bij een huisarts langs te hoeven gaan.  Maar drie zomers geleden voelde ik het voor het eerst: wat pijnlijke zeurderige ochtendstijfheid in mijn vingerkootjes. Ben vrij snel op korte termijn mijn oude vertrouwde huisarts bezocht. Uit het consult bleek dat de diagnose beginnend artrose was in mijn vingers, de eerste signalen die passen bij gewrichtsslijtage .

Als 60 plusser werkend in de zorg zijn dit veelvoorkomende klachten. Na wat zeurderige pijntjes en kwaaltjes toch maar naarstig opzoek gegaan naar die wonderpil. Maar die blijf uit het waren de tips omtrent mijn eet- leef patroon die ik heb moeten veranderen voor een blijvend resultaat.  Mijn huidige eet- leefpatroon hebben zeer zeker een bijdrage geleverd aan een afname van de klachten, en dat in een mum van tijd van nog geen 2 maanden. Daarnaast nog de juiste aanvulling van bijvoeding en ik ben nog steeds klachtvrij.

Super bedankt Vera

Maryke Vera Maatsen

Door mijn drukke levensstijl vond ik het lastig om snel, gezonde en lekkere maaltijden klaar te maken.
Met de hulp van Kenrich heb ik inzicht gekregen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Ik bereid nu gerechten die positief effect hebben op mijn lichaam, geest en sportdoelen!

Kareshma Bhoewar

Ik ben in 2013 met Kenrich in aanraking gekomen toen ik met mijn gewicht worstelde. Na een (telefonisch) gesprek besloot ik mij te laten adviseren op het gebied van voeding door Kenrich. Met engelengeduld stond Kenrich altijd voor mij klaar met raad en daad. Dankzij de hulp van Kenrich, kreeg ik inzicht in mijn voedingspatroon en kon ik de knop omzetten.
Kenrich, hartelijk bedankt voor je tijd en adviezen! Keep Up the Good work!

Eugénie Maliekhadien

Kenrich heeft mij geholpen door heel kritisch naar mijn voeding te kijken waardoor ik vrijwel geen last meer heb van lichamelijke ongemakken. Door zijn geduld, motivatie en doorzettingsvermogen ben ik al een eind in de goede richting. Daarnaast is mijn lichaam door zijn trainingen fitter dan ooit en heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gekregen!

Sahila Talbi

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *