kookgerij-aan-muur

‘Verander de wereld, begin in je keuken’

product-life-cooking

Life & Cooking

Bij eten en voeding spelen allerlei gewoonten een rol. Een koekje bij de thee, trakteren met kaas en worst, koffiedrinken als je aan het werk of aan het vergaderen bent. Als je uitgebreid gekookt hebt, moet daar echt een goed glas wijn bij, en na het eten rook je altijd een sigaret.

Ook – of misschien wel juist – bij het bereiden van eten zijn ingesleten gewoonten bepalend. Veel kooktechnieken heb je immers geleerd van je ouders, of van je huisgenoten of vrienden. Zo doe je het al jaren, want zo hoort het te smaken: witte rijst met rode saus, zuurkoolstamppot met een kuiltje jus.

Daar is niks raars aan, want die gewoonten zijn de norm geworden, en mensen vinden het meestal niet prettig om van de norm af te wijken. Afwijken levert stress op, dus je past je aan. Bij de factor life &cooking kijken we daarom samen naar ingesleten leef- en eetpatronen, onder het motto: verander de wereld, begin in je keuken.

Mijn ervaring met Life & Cooking

Door mijn drukke levensstijl vond ik het lastig om snel, gezonde en lekkere maaltijden klaar te maken.
Met de hulp van Kenrich heb ik inzicht gekregen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Ik bereid nu gerechten die positief effect hebben op mijn lichaam, geest en sportdoelen!

Kareshma Bhoewar

 Hoe werkt life &cooking?

We kijken naar welke interne en externe factoren je keuzes beïnvloeden, en wat je gewoon vindt of bent gaan vinden. We gaan op zoek naar het antwoord op de waarom-vraag: waarom doe je dat eigenlijk zo? Ook leer je kooktechnieken waarmee je gezond en lekker eten kunt bereiden, en waar je misschien nog nooit aan gedacht hebt. Uitgangspunt is dat het om praktische kooktechnieken gaat, want het moet natuurlijk allemaal wel haalbaar blijven.