factor6-stress-management

‘Wij zien vaak de schakel, maar niet de ketting.’
Wendy van Zon

De boodschappencoach

Stress management

Stress – we hebben het allemaal, maar we hebben er niet allemaal last van. Je hebt tenslotte ‘goede’ en ‘slechte’ stress. Als je last hebt van stress, is gedragsverandering vaak de sleutel. Factor6 is de coach op het gebied van gedragsverandering. We gaan samen opzoek naar de oorzaak van jouw stress en pakken die aan, zodat we korte metten maken met het gevolg.

Actie geeft reactie
Een van de weinige goede aspecten van langdurige stress is dat je zelf de sleutel in handen hebt om je vitaliteit en levenslust terug te krijgen. Je bent daarvoor niet afhankelijk van een ander; er zijn namelijk geen magische pillen. Specifieke gedrags- en leefstijlveranderingen en voedingssupplementen kunnen je helpen te herstellen.

Herstel vereist inzicht in een combinatie van factoren:

  • hoe creëer je je energie?
  • hoe laad je je energie op?
  • hoe gebruik je je energie?
  • hoe sla je je energie op?
  • uit welke voedingsbronnen haal je je energie?
  • hoe ziet je mentale energie (mindset) eruit?

Inzicht in die factoren zorgt ervoor dat je ze kunt beheersen en er bewust mee kunt omgaan, en ze vervolgens in samenhang kunt zien met de andere factoren:

Dit proces heb je zelf in handen: je ontwerpt het als het ware zelf, past het zelf toe, en past het zelf aan wanneer jij dat nodig hebt, zodat je voor je vitaliteit en energie niet meer afhankelijk bent van een ander.