Over FACTOR6

Herken je dat? Dat gevoel of die kwaal die er is, maar die je negeert, of zodanig dragelijk maakt dat je het als een gewoonte ziet, alsof het erbij hoort. Of je kunt ‘m niet negeren en je wordt voor de zoveelste keer doorverwezen. Op naar de volgende specialist, die het uiteindelijk ook niet weet.

Wie is FACTOR6?

Factor6 is de praktijk van hormoonfactortrainer en voedingsdeskundige Kenrich Lieveld. Ik ben Factor6 gestart vanuit mijn eigen positieve ervaringen met een bewuste levensstijl en aandacht voor voeding. Bovenstaande ervaringen heb ik dan ook niet bedacht, maar zelf ondervonden. Voor mij was een muisarm de trigger.

Waarom ben ik met FACTOR6 begonnen?

Mijn creatieve ‘persoon’ komt meestal ’s nachts naar boven. Daarom zat ik vaak tot diep in de nacht te werken. En toen kwam die muisarm. Ik dacht er te zijn met een bureau op de juiste hoogte en een goede muis, maar dat werkte maar ten dele.

 • Wat was het dan wel?
 • Mijn slaappatroon?
 • Het juiste moment om productief te zijn?
 • Het licht?
 • Mijn houding?Na 15 jaar als grafisch vormgever in de IT kampte ik met klachten die mijn werk en vitaliteit stevig in de weg zaten. Het sein om verder te gaan zoeken, puzzelen en voelen – tijd voor actie!

Ik ging me, dankzij die muisarm, verdiepen in voeding, beweging, stressmanagement en andere gerelateerde zaken. Tijdens mijn zoektocht naar vitaliteit merkte ik dat de eenvoudigste oplossingen mij actiever en fitter maakten, alleen al doordat ik bewustere keuzes maakte. , en wat niet. Raakte zodanig geïnteresseerd in de materie, dat ik opleidingen ging volgen. Zo werd ik hormoonfactortrainer en voedingsdeskundige.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: vanuit mijn analytische IT-achtergrond ontstond er een methodiek. Noem het een fusie tussen IT en biologie: zes praktisch toepasbare factoren die ertoe bijdragen dat je jouw potentiële vermogen bereikt. De volgende stap was mijn eigen praktijk: FACTOR6. De hexagonale vorm met 6 puntgroepen bevat die 6 factoren die ik in mijn benadering meeneem:

Noem het een fusie tussen IT en biologie

 • voedingsadvies
 • stressmanagement
 • hormoonanalyse
 • levensstijl en praktische kooktechnieken
 • de boodschappencoach
 • Personal training

Wat houdt de werkwijze van FACTOR6 in?

De werkwijze van FACTOR6 is samen te vatten als begeleiding op maat, met een persoonlijke touch. Ik hanteer een integraal holistisch model. Dat betekent dat ik rekening houd met interne en externe factoren die effect hebben op het fysiek, de psyche en het bewustzijn. Daarbij gaat de voorkeur uit naar pure en onbewerkte voeding en een bewuste leefwijze die het veranderen van verschillende condities en constituties ondersteunt.

Waarom de factor voeding? Mijn ervaring is dat voeding een belangrijke schakel is bij vrijwel elke verandering van het lichaam en het bewustzijn. Om het veranderingsproces te bevorderen, is inzicht in het dagelijkse eet- en leefpatroon daarom broodnodig.

Laat mij jou terug bellen!

Fitness locatie: Coolhaven 134D, 3024 AK Rotterdam, Consult locatie: Raephorstraat 12C 3036VJ Rotterdam, Zuid Holland Nederland
+31103076428